Jorge Evans: l’Spiderman espanyol

Via Mundogared descobrim que el personatge de còmic Jorge Evans, va ser l’home aranya, 18 anys abans que Peter Parker.

L’Hombre Araña, publicat al 1944, a la col·lecció Diamante Negro de l’editorial Rialto (Madrid), va ser una sèrie dibuixada per V. Font amb guió de López Rubio, dos membres de l’equip creatiu  de l’editorial que durant els anys quaranta van il·lustrar els personatges d’aventures més desitjats per a canalla de l’època: El Zorro, Fumanchú, Dick Turpin, Búffalo Bill, Dràcula, Frankenstein…  Cada exemplar al preu d’una pesseta amb setanta-cinc cèntims.

La història de Jorge Evans, és una mica diferent de la de Parker. Evans era un noi fort i decidit, que viatjant per l’Àfrica troba un arbre que segrega una substància molt enganxosa, que serà clau per ajudar-li a adherir-se per les parets de la ciutat. L’home aranya espanyol també lluita contra els delinqüents i es camufla darrera d’una disfressa i una mascara com el seu alter ego nord-americà, i també con ell té una núvia anomenada Mary.

Coincidències? Hauríem de preguntar directament a Stan Lee y Steve Ditko en qui es van inspirar quan a l’agost de 1962, van publicar Spiderman.

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Jorge Evans: l’Spiderman espanyol

  1. Sìderman era el meu heroi de còmic preferit, sobretot pel seu sentit de l’humor

Els comentaris estan tancats.