El centenari d”Anne of Green Gables’ desvetlla el suïcidi de l’autora, Lucy Maud Montgomery

Canadà celebra el centenari de la publicació d’Anne of Green Gables (Ana de las tejas verdes, en la versió castellana), l’obra emblemàtica de Lucy Maud Montgomery, considerada l’autora més important i llegida del país nord-americà.

Aprofitant aquesta efemèride, la néta de l’escriptora, Kate Macdonald Butler, ha decidit fer públic un dels secrets de la seva avia que la família havia decidit no donar a conèixer fins aquest moment. Lucy Maud Montgomery es va suïcidar als 67 anys, després d’ingerir una gran quantitat de medicaments, i no d’una aturada cardíaca, com es creia fins ara. El motiu? Una llarga depresió que la mantenia tancada a casa. 

Amb aquesta declaració, Kate MacDonald ha volgut ajudar a desestigmatitzar les malalties mentals, com la que va patir la seva avia, dins l’entorn familiar.

"I have come to feel very strongly that the stigma surrounding mental illness will be forever upon us as a society until we sweep away the misconception that depression happens to other people, not us – and most certainly not to our heroes and icons."  

Set van ser finalment les novel·les protagonitzades per Anne Shirley, la nena pèl-roja amb la cara plena de pigues, adoptada per Marilla Cuthbert i Matthew Cuthbert. La fèrtil imaginació omplirà d’alegria les vides dels dos germans i de la resta d’habitants d’Avonlea.

Aquestes històries que formen part del ficcionari canadenc i de les moltes persones d’arreu del món que han gaudit de les aventures d’Anne no van ajudar, però, a fer més ideal la vida de la seva autora, com assegura la néta:

"I hope that by writing about my grandmother now there might be less secrecy and more awareness that will ease the unnecessary suffering so many people experience as a result of such depressions."

[Font: The Guardian]

[Més información sobre Lucy Maud Mongomery]

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.