Registre bibliogràfic del ‘Napoleó’ no filmat de Kubrikc

Napoleó, un dels projectes fallits de d’Stanley Kubrick, torna a ser vigent com a llibre. Stanley Kubrick’s Napoleon: The greatest movie never made (Taschen) no és una obra a l’ús sinó més aviat, com es descriu a El Periódico, "una extravagància delirant" d’edició limitada (només 1.000 exemplars), de 10 quilos de pes i a un preu de 500 euros.

Aquesta obsessió del cineasta per la figura de Napoleó Bonaparte, que va madurar durant 40 anys i va analitzar amb la lectura de 500 llibres sobre el personatge, es tradueix en aquesta obra que inclou l’ingent material recopilat (15.000 fotos i 17.000 diapositives) sobre objectes, uniformes, escenaris i tot el necessari per conformar la narrativa visual del projecte que el mateix Kubrick va definir de la següent manera:

“It’s impossible to tell you what I’m going to do except to say that I expect to make the best movie ever made”

[Font i imatges: El Periódico, The New York Magazine i Taschen]

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.