El cost de fer esperar la tercera entrega de Larsson

El tercer volum de Millenium està disponible en anglès des del passat mes d’octubre. Fins aquí tot correcte. El problema és que disponible, disponible, només està l’edició britànica; els lectors nord-americans han d’esperar-se fins el maig de 2010 per comprar la versió made in USA. Fins aquí… ja no tan correcte. ¿Qui pot esperar-se set mesos per conèixer com es tanquen les intrigues del Millenium-2 si via online pot comprar i rebre la resposta made in UK?

I si les botigues electròniques -o megastores amb seu british– s’estan fent d’or amb aquesta desincronització programa per una ment sàdica, no seria totalment lícit que les llibreries nord-americanes es portessin una part del pastís?  

La resposta és que no seria legal. La realitat és, com ha descobert i publicat Alexandra Alter a Wall Street Journal, que els lectors que no poden esperar encarreguen al seu llibreter de confiança el tercer volum de l’edició britànica. 

Quin professional poc sensible es negaria a proporcionar tal plaer a un client angoixat? The New York Times avança la lucrativa resposta:

“a group of independent bookstores has found at least one way to lure customers into paying premium prices for a hardcover title: import an eagerly awaited book from Britain several months before its release in the United States and then jack up the price.”

Conclusió: Business is business. Perquè en definitiva del que tracta aquesta història és que s’està comprant per 14,75$ un producte que es vendrà per uns 45$. 

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El cost de fer esperar la tercera entrega de Larsson

  1. En definitiva, un robatori amb totes les de la llei… i encara més, si tenim en compte els temps convulsos i de canvis constants que vivim (i viurem) en el món del llibre i de la seva distribució.

Els comentaris estan tancats.