Portugal declara Fernando Pessoa tresor nacional

Per mitjà d’un decret-llei, el Ministeri de Cultura ha declarat Fernando Pessoa un tresor nacional. L’origen d’aquesta decisió no és altre que la preocupació de l’Estat en "evitar el risc de dispersió, deterioro o destrucció" del llegat documental del gran escriptor lusità.

Un dels motius pel qual s’ha fet efectiva aquesta mesura es troba en la idiosincràsia dels escrits de Fernando Pessoa, que només va veure publicat en vida un 10% del gruix de la seva obra. La resta, ja sigui signada per ell com per qualsevol dels seus heterònims, constitueix un “bé d’interès públic” que l’Estat portuguès ha decidit protegir legalment d’especulacions i dispersions interessades, com ja va succeir durant la polèmica subhasta del passat mes de novembre, per part dels nebots hereus de l’escriptor, que volien posar a la venda 25 lots amb documents tan decisius com el famós Dossier Crowley la propietat dels quals reclamava l’Ajuntament de Lisboa.

[@Imatge: Oriol Espinal/Flickr]

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Portugal declara Fernando Pessoa tresor nacional

  1. Galderich diu:

    Curiosa, però pel que es veu, necessària decisió!

Els comentaris estan tancats.