Dies de llibres en format llibre, pintura, exposició i presentació a Barcelona

Barcelona no és –només- La Mercè aquests dies. A banda de les 600 activitats, un centenar de propostes musicals o espectacles de 75 companyies, llibrescament parlant disposem d’alternatives interessants per encarar amb il·lusió lectora l’arribada climàtica de la tardor.

Sens dubte, de totes les propostes urbanes la més visible, especialment si deambulem pels laterals del Passeig de Gràcia fins el 4 d’octubre, és la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern que arriba a la 58ena edició sense patir interrupcions i que enguany aplega unes xifres estimades força engrescadores pel sector del llibre de segona vida: 36 llibreries, 200.000 llibres, 500.000 visitants i 100.000 compradors.

I dels llibres exhibits a les portades exposades, només s’ha de superar la distància que separa el Passeig de Gràcia del carrer Consell de Cent, 192. Si traspassem la porta de la Galeria Senda podrem contemplar els llenços originals d’una de les dones més gràficament identificada arreu de l’estiu, l’icònica musa de Gino Rubert que ha il·lustrat les omnipresents portades de la trilogia Millenium d’Stieg Larsson.

Tot i que per contemplar portades, juntament amb l’arxiu gràfic i documental més selecte dels 40 anys d’Anagrama ens haurem de desplaçar-nos, uns quants metres, fins arribar al Fòrum de la Llibreria Bertrand (Rbla de Catalunya, 37) abans del 3 d’octubre.

A Anagrama, 40 anys d’edició independent trobarem mostres i reflexions destacades d’autors de la casa d’un Jorge Herralde que ha estat amfitrió literari de plomes insignes com ara Roberto Bolaño, Tom Wolfe, Carmen Martín Gaite, Antonio Tabucchi o Tom Sharpe.

I un suggeriment final. Si del que es tracta és de fer un tour lúdico-cultural que pugui encabir totes aquestes propostes en un mateix dia, la meva proposta és reservar l’1 d’octubre i deixar pel final de la tarda el recorregut per la memòria d’Anagrama.
Resulta que aquell mateix dia, pels volts de les 19.30h, a la mateixa Llibreria Bertrand, una escriptora a la que aprecio molt presenta la seva darrera novetat. Es tracta de Thais Morales 
amb Una aparición Inesperada (Egales Editorial)
de qui algú ja ha ressenyat això

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Dies de llibres en format llibre, pintura, exposició i presentació a Barcelona

  1. A la Fundació Vila Casas, a l’edifici del carrer Roc Boronat, també hi ha algunes obres d’aquesta autora.

Els comentaris estan tancats.