Llarga vida literària al 2008

Tanquem els darrers dies de l’any amb la notícia de les morts del dramaturg i crític beligerant Harold Pinter premi Nobel de Literatura 2005, del teòric del ‘xoc de civilitacions’ Samuel P. Huntington i de l’escriptor i historiador Rafael Abella.

Però també amb el punt i final de l’Any Rodoreda que ha servit per dignificar la vida i obra (imprescindibles els dos primers volums de l’Obra completa editats per Edicions 62) d’una de les grans plomes de les lletres catalanes, així com per redactar un manifest contra la política de publicacións de la Fundació que "protegeix" el llegat de l’escriptora.

Moltes de les darreres notícies que ens dedica aquest any moribund podria omplir tot l’espai d’una entrada d’aquest bloc. Com ara la confessió de Roberto Saviano addicte al Big Mac, Salman Rushdie declarant-se obertament un provocador, la falsa història d’amor nascuda en un camp de concentració, el retorn de la primera biblioteca digital de la UE que va morir d’èxit només nèixer, una nova novel·la a la qual es retira el guardó -ni més ni menys que el Juan Rulfo- per no ser inèdita, la acusació de plagi a José Saramago, el retorn de Katherine Neville vint anys després per acabar la partida d’escacs començada a El vuit… i la Viquipèdia ha arribat als 150.000 articles publicats.

I com m’he resistit a fer la llista dels meus llibres preferits de l’any, proposo com alternativa aquesta d’Entertainment Weekly amb els 5 pitjors del 2008 (5 worst of 2008). Com a mínim a aquests no ens haurem d’acostar:

  
Chasing Harry Winston, Lauren Weisberger
  
The lace reader, 
Brunonia Barry
  
The gargoyle, 
Andrew Davidson
  
Bright shiny morning, James Frey
  
A wolf at the table, Augusten Burroughs

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Llarga vida literària al 2008

  1. Bon any igualment… que continuïs amb aquest excel·lent bloc.

  2. josepmanel diu:

    Un any nou és com un full abans de ser encetat: lluny de ser una terra erma, és la possibilitat de redreçar el fil de la nostra història, de lliurar-nos a l’esperança de canviar l’argument allí on ens convinga, de mantenir el compromís per la paraula. Que no ens falte inspiració per l’any que comença! Bon any nou!

Els comentaris estan tancats.