Kafka il·lustrat (I)

 

Si ahir tocava escriure sobre el segon volum de la sèrie de còmics basats en A la recerca del temps perdut, de Marcel Proust. Avui seguirem amb el món de la il·lustració per presentar uns llibres basats en dues obres de referència de l’autor que Saramago va qualificar com "el gran inventor del segle XX".

Franz Kafka (1883-1924) és novament notícia en aquest bloc per l’adaptació al còmic que han realitzat els autors francesos Robert Cara i Daniel Casanave, de la novel·la Amèrica (1927), que acaba de ser publicada en espanyol per La Cúpula.Com recull Público, aquesta novel·la era la més indicada per adaptar gràficament perquè com explica un dels autors:

Contiene una trama muy rica con espacios diferentes. Tenemos a un personaje que acaba de descubrir un país desconocido y un mundo ajeno a las relaciones humanas, en particular hacia las mujeres, y esta es una particularidad muy interesante.
Bloc.cat – Administració

Per la seva banda, la col·lecció Ilustrados de Nórdica Libros, ha seleccionat una de les obres més kafkianes de l’escriptor, El proceso (1925), per reflectir a través dels dibuixos de l’alemany Bengt Fosshag i els textos traduïts al castellà de Miguel Sáenz, el calvari judicial i processal de Joseph K. L’obra gràfica, editada en enquadernació de luxe, presenta amb tota la seva cruesa, l’absurditat del protagonista. I com a tast d’aquest excepcional llibre, l’editorial ha muntat aquest vídeo:

 

 

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.