De visita a ‘Lector iracundo’: La farsa mediática anual del Premio Planeta

No tothom s’atreveix a dir el que pensa i si el tema és els gustos literaris, potser sigui necessari declarar-se un "lector iracundo" com el que signa el bloc que recomanem des d’aquí visitar. Especialment l’entrada que fa referència a La farsa mediática anual del Premio Planeta. El guardó més ben dat de la literatura en espanyol (una mica més de 600.000 euros) no sempre va de la mà de la millor obra escrita de l’any. Però aixó que és una realitat declarada (amb la boca petita) per tothom, es transforma en bones crítiques literàries per part dels mitjans de comunicació i d’alguns crítics.

L’autor de Lector iracundo rescata molts dels comentaris i denúncies fetes per escriptors que han estat tantejats per presentar-se i/o per escriure elogis dels llibres premiats (Miguel Delibes, Ernesto Sábato, Juan Marsé, Carmen Rigalt, Juan María Ansón…).

La pregunta és como funcionaran les crítiques al llibre de Fernando Savater, si en edicions passades Planeta regalava a la premsa assistent a la gala del premi fins i tot televisors i DVD portàtils, i aquest "només" un rellotge despertador…

La lectura d’aquesta entrada paga la pena. De tant en tant s’agraeix una mica de sinceritat.

 

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.