David Rieff retrata la relació amb la seva mare, Susan Sontag, a ‘En un mar de mort’

David Rieff - En un mar de mortL’escriptora americana Susan Sontag (Nova York, Estats Units, 1933-2004) estava aterrida davant la consciència de que es moria. Va superar per dues vegades un càncer, primer l’any 1975 i després als 90, però la tercera vegada que li van detectar un tipus molt virulent de leucèmia va saber de seguida que no seria tan afortunada.

A En un mar de mort (La Magrana), David Rieff recorda la malaltia final de la seva mare i com col·ludia amb la fantasia de que ella no s’estava morint. El fill que la va acompanyar fins al final, descriu al llibre el moment de l’acomiadament i les darreres converses, per tal de construir un retrat profund de la relació mare-fill i, com va explicar a El Periódico, de com les persones s’enfronten a la mort en la nostra cultura:

Crec que el món es divideix entre les persones que tenen por de la mort d’una manera molt profunda i les persones que potser tenen por però no estan pertorbades per la idea de la seva desaparició. Ella pertanyia a la primera categoria

David Rieff (Boston, Estats Units, 1952), analista polític, periodista, crític cultural i fill de Susan Sontag, ha estat a Kosmopolis per recordar la figura i obra de la seva mare, i per avançar que està preparant una edició dels diaris personals de Sontag que va escriure dels 13 als 30 anys i que "parlen de la creació d’ella mateixa com a intel·lectual i de la consolidació de la seva sexualitat".

David Rieff i Susan Sontag
David Rieff i Susan Sontag

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.