Tal dia com avui… Miguel de Cervantes (fou català?)

Miguel de Cervantes va néixer un dia com avui de 1547 i va morir un dia de Sant Jordi (23 d’abril) de 1616. Google dedica el seu logo d’avui al pare de la considerada millor novel·la de tots els temps, sense cap tipus de discussió.

De les moltes anècdotes, estudis, manuals i homenatges que es poden referenciar per tal de parlar de Cervantes ens quedarem amb l’Enigma Cervantes: Cervantes fou català?: documental de David Grau estrenat el 2006 i que tracta sobre l’origen català de l’escriptor.

 

Però una bona manera de recordar aquest escriptor, per qui encara no hagi trobat el moment adequat, és començar a llegir El Quixot i deixar-se portar per l’enigmàtica i famosa entrada a escena: "En un lugar de la Mancha de cuyo nombre no puedo acordarme…".

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.