Tres estrelles Michelin

Aprofitem que el Celler de Can Roca ha aconseguit la tercera estrella (justament a l’edició 2010 de la Guía Michelin España & Portugal que enguany compleix cent anys) per recomanar i recuperar la lectura de Vins compartits (Columna) de Marcel Gorgori i Josep Roca (el germà sommelier dels tres Roca fundadors del restaurant).

El llibre és una delícia i un luxe per gaudir de la passió del món del vi abans i tot de tastar qualsevol de les seves recomanacions. És el que afirmen els co-autors i protagonistes del programa de TV3 En clau de vi: "De vins se n´aprèn tastant-ne, però també parlant-ne".

Sempre, de que vam començar a preparar el primer programa de la primera tanda d’En clau de vi, quan he pujat a Girona a treballar amb el Josep i ha arribat l’hora de dinar, he escoltat una frase semblant a "queda’t, que et faré un arròs", o bé la fórmula número dos, "t’he fet preparar aquella taula, seu-hi que et portaran un arròs" (el de colomí, per cert, és espectacular, el de rogers amb el seu fetge és realment especial, i el de perdiu amb sípia i trompetes de la mort trigues tres dies a treure-te’l del cap), però la veritat és que, si ha acabat venint, sempre ho ha fet precedit d’una llarga corrua de plats i platets amb tota mena de viandes, cuinades cadascuna d’una manera més meravellosa que l’anterior. Jo, obligat per la incomoditat de saber que fer un àpat a El Celler de Can Roca és un luxe que la majoria de mortals es poden permetre poc, bé prou que he intentat objectar de tant en tant al Josep que jo, allà, hi vinc a treballar i que no cal que m’atipin cada vegada (encara que quasi sempre morint-me de ganes de descobrir quin i com seria el plat següent, és clar). Però si no se m’ha tret de sobre esquitllant-se cap una altra taula, el màxim que n’he obtingut és la clàssica excusa de: "És que així et puc fer tastar aquest vi o aquest altre", vins que, per descomptat, també em costarien molt de tastar si els germans Roca no em distingissin així.

El Celler de Can Roca, que fa uns mesos va ser distingit com el cinquè millor restaurant del món per la revista Restaurant Magazine, entra amb pas decidit i per mèrits propis a l’exclusiu club català d’El Bulli de Ferran Adrià, el Sant Pau de Carme Ruscalleda i El Racó de Can Fabes de Santi Santamaria.

[Il·lustració: Sciammarella/El País]

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.