In memoriam… Jack Kerouac

Fa justament una setmana, fa justament 40 anys, a l’edat de 47 moria l’escriptor que va liderar la generació Beat o un moviment literari que moltes persones consideraven una enganyifa, com per exemple Truman Capote, qui no salvava de la crema ni tan sols al tal Jack Kerouac, nascut com a Jean Louis Kirouac:"None of these people have anything interesting to say, and none of them can write, not even Mr Kerouac".

D’altres com David Barnett, s’estimen més ressaltar la profunditat d’un escriptor que deixa més respostes que preguntes 40 anys després d’escriure el darrer punt i final de l’obra que va ser la seva vida:

Who was Jack Kerouac? Not the best writer in the world, but a writer nonetheless. Perhaps not the revolutionary hero some people think he wasn’t very good at being, but which he wasn’t actually trying to be. An ordinary guy thrust into sometimes extraordinary situations, trying to straddle the abyss between what was expected of him and what he wanted to be? An incredible humanist, wide-eyed at the possibilities of life? A man of confused but deep spirituality?

[@Foto: Jerry Yulsman/AP vista a The Guardian]

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.