L’autoedició com a solució als problemes de sobrescriptura


El títol és la conclusió, o recomanació, a la qual arriba Le Figaro a Un Français sur trois rêve d’écrire. Dit d’una altra manera, davant de la constatació que un de cada tres francesos aspira a escriure un llibre (ficció, assaig, memòries…) l’única opció viable passa per l’autoedició, combinada -això ho afegeixo jo- per una bona promoció com la que proposa Neus Arqués a Marketing para escritores (Alba).

Els resultats d’una enquesta encarregada pel diari ofereixen les següents dades irrefutables sobre les expectatives narratives dels francesos:

  • Un 32% es plantegen escriure
  • D’ells, un 3% (1,4 milions) ja han escrit la seva obra
  • I d’ells, més del 30% (400.000 persones o 1 de cada 3) han enviat el seu text a una editorial

El més curiós d’aquest fenomen és que"afecta a totes les categories de persones, sense excepció", no hi ha distinció per motius de sexe, edat (la mostra inclou persones majors de 18 anys), nivell social, professió, lloc de residència… Els motius són variables tot i que predomina "l’acte de memòria, el desig de deixar un rastre".

En un context tan favorable per l’escriptura, semblaria obvi pensar en uns nivells de lectura similars. Res d’això. Només un 28% dels francesos llegeixen més de 10 llibres a l’any, cosa que diu molt de la qualitat final del que s’escriu tal com conclou l’article: "chacun sait que les grands auteurs sont toujours de grands lecteurs".

[@Foto: kim mik/flickr]

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.