.. In memoriam… Hercules Poirot

 

Tal dia com avui de 1975 The New York Times va publicar un obituari en la primera pàgina dedicat a Hercule Poirot titulat així:

"Hercule Poirot Is Dead; Famed Belgian Detective; Hercule Poirot, the Detective, Dies"

Per primera vegada el rotatiu nord-americà es feia ressóde la mort d’un personatge de ficció, després que la seva autora Agatha Christie (que només va sobreviure al seu personatge uns mesos) ho assassinés a la novel·la Curtain.

A l’interior del diari es podia llegir la següent ressenya dedicada al detectiu: 

"Hercule Poirot, a Belgian detective who became internationally famous, has died in England. His age was unknown." Regarding his health, the reporter Thomas Lask said: "The news of his death, given by Dame Agatha, was not unexpected. Word that he was near death reached here last May."

 

Un dels misteris que Poirot es va portar a la tomba va ser la seva edat. Però si ens orientem pels casos que va resoldre, des de la seva primera incursió al ficcionari de Christie a Sleeping Murder als anys 40, fins a la darrera, la mencionada Curtain, ens trobem amb un dels detectius més longeus de la història, sumant 130 espelmes al seu pastís d’aniversari.

 

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.