De la crisi que no és crisi o potser sí, dels japonesos que llegeixen tant a Murakami com en paper WC i dels espanyols que també llegeixen

El títol gairebé ho diu tot. I és que hi ha vegades que les notícies sobre rànquings i estadístiques s’amonteguen i posades així com totes barrejades ofereixen, si no conclusions de valor, un alte punt de vista. I poca cosa més.

D’una banda tenim dues notícies contradictòries: just quan a Espanya es llegeix cada vegada més, el sector alerta que, per primera vegada en els darrers 11 anys, la balansa comercial del llibre ha caigut per sota dels 300 milions d’euros

De l’altra la constància que els japonesos són els més lectors del panorama internacional. Més enllà de la cultura del manga sorgeix un nou seguidor motivat i embogit per l’univers Murakami (el milió llarg d’exemplars dels dos volums d’1Q84 es van esgotar dies després de posar-se a la venda)

Ah! se m’oblidava… tant que parlem de llibres electrònics i ara ens arriba la confirmació de que la meitat dels espanyols no saven què són. Preocupant? Segons com es miri. Si són els mateixos que mai o gairebé mai agafen un llibre convencional, potser no tant. 

 

 

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.