Breu perfil del palestí Gassan Kanafani

¿Què en sabem de la literatura palestina? Res, o gairebé res. Durant anys el poeta Mahmud Darwish, mort l’any passat, va personalitzar la veu crítica de tot un poble, però hi ha un clar desequilibri entre l’atenció mediàtica que suscita la regió, diàriament, i la seva escassa presència literària. Club Editor ha començat a posar-hi remei amb la publicació d’un dels autors palestins més influents: Gassan Kanafani. El reconeixement periodístic i literari de Kanafani és inseparable del seu perfil polític, encara que la seva obra transcendeix els límits del conflicte amb Israel i s’ha de veure com una reflexió sobre la condició humana. Nascut a Acre el 1936, va deixar la seva terra el 1948, quan la seva família va ser forçada a emigrar al Líban i després a Síria. Després d’uns anys a Kuwait, va tornar a Beirut, on va ser cofundador del Front Popular per a l’Alliberament de Palestina i editor del diari Al-Hadaf. El 1972 va ser assassinat per agents del Mossad.

Jordi Puntí a Zones de conflicte [El Periódico]

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.