Premi teatral per ‘2666’

Quan ja pensàvem que 2666, la monumental obra de Roberto Bolaño, havia exhaurit les possibilitats de guanyar un sol guardó literari més; el món de la dramatúrgia espanyola concedeix el premi Max de les Arts Escèniques a millor espectacle teatral l’adaptació d’aquesta obra dirigida per Àlex Rigola.

I quant a l’altre tipus de premis que són els elogis benintencionats, Bolaño pot afegir Salman Rushdie a la distingida quota d’admiradors i la qualificació d’esdevenir "one of the most important and adventurous writer of our times" sentenciada pel rotatiu britànic The Thelegraph. També, a la banda contrària, les sospites sobre les incompatibilitats de la seva biografia que ha recopilat The New York Times.

Interessos sobre l’escriptor vinguts de terres foranies. Tal com va denunciar [tot l’article de Lola Galán és de lectura recomanable] el gran arqueòleg de les lletres, en Enrique Vila-Matas:

Siempre me ha llamado la atención el poco interés que ha despertado Bolaño entre una gran parte de los escritores españoles. Es una indiferencia que hay que encuadrarla dentro de esa falta de interés que sienten normalmente los escritores españoles hacia sus propios colegas, y más aún si son latinoamericanos

El món del teatre espanyol ja ha posat el seu granet de sorra.

[@Il·lustració]

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Premi teatral per ‘2666’

  1. I el pobre Bolaño sense poder vore-ho…

Els comentaris estan tancats.