Què és un ‘bestseller’ en català?

La pregunta neix de la lectura de l’article ‘Bestsellers’ a la catalana de Lluís Llort i Marta Macián (Avui) combinat amb l’elogi que Pierre-Robert Leclercq ha publicat a Le Monde sobre Le dernier patriarche (Actes Sud) de la guanyadora del premi Ramon Llull 2008 Najat El Hachmi (Nador, 1979). 

A propòsit de la publicació de la versió francesa de L’últim patriarca, l’editorial Planeta  ha facilitat les xifres que han transformat aquest llibre en "le roman le plus vendu en Catalogne" l’any passat: 50.000 exemplars i vuit traduccions (castellà i francès ja disponibles, i anglès, italià, portuguès, romanès, turc i àrab, en preparació).

50.000 exemplars i 8 traduccions sustenten un bestseller en el mercat en llengua catalana? Potser, i amb el permís dels també catalans Carlos Ruiz Zafón i Ildefonso Falcones -que sumen les vendes dels seus originals en castellà de milions en milions-, sí.

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.