‘Dottor Passavent’ e ‘Dalla città nervosa’ di Enrique Vila-Matas

 

 

Dues obres d’Enrique Vila-Matas (Barcelona, 1948) recentment publicades a Itàlia completen la bibliografia que de mica en mica es va donant a conèixer de l’autor al país Mediterrani. En aquesta ocasió, es pot trobar a les llibreries Dottor Passavento (Feltrinelli) i Dalla città nervosa (Voland), versions italianes de Doctor Pasavento (Anagrama, 2005) y Desde la ciudad nerviosa (Alfaguara, 2000),  respectivament.

La presentació d’ambdues obres al mercat italià ha motivat un comentari elogiós a La Stampa on es destaca el catàleg d’escriptors que acompanyen Vila-Matas en el seu imaginari literari: Robert Walser, Bernardo Atxaga, Montaigne, Kafka, Gombrowicz, Pessoa, Bolaño, Magris, Tabucchi, i també del món del cinema, Antonioni i un Mastroianni declarant sense complexos: "vull ser Pereira".

 

Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.