Anagrama aconsegueix ‘in extremis’ els drets de l’obra pòstuma de Vladimir Nabokov

Vladimir NabokovVam seguir amb atenció la decisió final de Dimitri, tan bon punt va anunciar que es veia obligat -per la seva edat avançada- a prendre partit sobre una obra pòstuma inacabada deixada pel seu pare, Vladimir Nabokov. L’escriptor, a la manera de Kafka, va deixar escrit al seu testament que es cremés el seu darrer i inacabat treball: El original de Laura.

Traicionar o no traicionar Nabokov? Aquesta va ser la difícil incertidumbre que ja va arrosegar la mare de Dimitri, Vera Nabokov, i que deixar en herència al fill que finalment va optar per dònar a conèixer aquesta obra pòstuma, de la que existeixen 138 fitxes, els drets en castellà de la qual, com esperàvem, han recalat en l’editor Jorge Herralde, d’Anagrama.

Les negociacions, no obstant, han estat més complicades del que se suposava a priori per a una editorial que compta al seu catàleg amb pràcticament tot el fons disponible de Nabokov. Tal com ho recollia ahir El Periódico:

Herralde va tancar dimarts passat mesos de dures negociacions amb l’agent Andrew Wylie, conegut com el Xacal. […] El que va fer va ser augmentar fins a cotes inimaginables l’avançament necessari per obtenir-la. Després de plantar-se en un preu respectable i repetir a qui el volgués escoltar que en les condicions exigides no publicaria l’obra, Herralde al final l’ha aconseguit, no sense una intervenció de Dimitri Nabokov, que va elogiar l’editor espanyol, habitual de l’obra del seu pare.

 [Illustration credit]

 Quant a elenaranda

M\'he traslladat a http://sobrellibres.cat Si vols contactar-me: elenaranda (@) gmail (.) com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.