‘2666’ de Roberto Bolaño, Premi de la Crítica nord-americana

The National Book Critics Circle (la crítica nord-americana) ha seleccionat 2666 (Farrar, Strauss) del xilè Roberto Bolaño com la millor obra de ficció publicada durant 2008. El jurat ha definit aquesta ingent obra com “a virtuoso accomplishment that ranks with Moby-Dick and Blood Meridian as one of the trenchant and kaleidoscopic examinations of evil in fiction.”

L’encarregada de recollir el guardó per a Bolaño -que va morir al 2003 a Barcelona, província on residia des de feia anys- va ser Natasha Wimmer, la seva traductora a l’anglès.

2666, la història protagonitzada per l’enigmàtic escriptor alemany Von Archimboldi i ambientada a Mèxic, s’estructura en cinc relats i va ser inicialment ideada pel seu autor per publicar-se en cinc volums. Als Estats Units s’han editat dues versions: una en
tapa dura de 900 pàgines i una altra en un cofre que conté tres toms.Quant a elenaranda

M\’he traslladat a

http://sobrellibres.cat

Si vols contactar-me:
elenaranda (@) gmail (.) com

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.