In memoriam… Claude Lévi-Strauss

Claude Lévi-Strauss, antropòleg francès
(Brussel·les, 28 de novembre de 1908 – París, 31 d’octubre de 2009)

Per què és tan important l’estructuralisme de Lévi-Strauss? Només com a autor d’un llibre com Tristos tròpics ja es mereix un lloc immortal. Els seus mèrits són tants, i tan notables, que es fa impossible resumir-los. La psicologia ens ha explicat les funcions de l’inconscient; Lévi-Strauss ens va dir què era: un llenguatge. Tot l’edifici de la cultura humana s’edifica sobre un llenguatge de funcions lògiques binàries, sofisticant-les. (I per "funció lògica" entenguin el que ens ensenyaven a Barrio Sésamo, "a dalt – a baix", "lluny – a prop", la base és tan senzilla com això.)


Albert Sánchez Piñol
a Avui

[@Imatge: felipelavinz/flickr]Quant a elenaranda

M\’he traslladat a

http://sobrellibres.cat

Si vols contactar-me:
elenaranda (@) gmail (.) com

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.